flag-uk_320

​Ring man- til torsdag fra 08:00 - 15:00

Tlf. 33 13 20 40

Bestil tandlægetid​

Bemærk venligst,​ at dette ikke er en egentlig aftale, men kun en anmodning om en. Vi vil kontakte dig for en bekræftelse kort efter.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Har du angst for tandbehandling?

Så giv os en chance for at hjælpe dig.

Du er meget velkommen til og ringe til os på 33 13 20 40 og få en snak angående dine muligheder hos os.

Vi er en lille klinik som går meget op i patienterne trivsel og at der en hyggelig stille og rolig atmosfære. Behandling og forebyggelse af angst for tandbehandling bygger på et fortroligt samspil mellem os og dig som patient.

Det er vigtigt du gør os opmærksom på, at du lider af tandlægeskræk, når du ringer og bestiller en tid i telefonen. På den måde kan vi være forberedte og tage bedst muligt imod dig.

Indenta Clinic

33 13 20 40

Patientudtalelse

Af patient Sisse Haugland Thomsen

”Jeg har haft tandlægeskræk siden jeg var barn. Når jeg skal til tandlægen bliver jeg nervøs, ryster over hele kroppen og får hjertebanken. Hos Indenta Clinic forstår personalet min angst. Jeg bliver mødt med stor tålmodighed og varme. Min tandlæge tager sig tid til at tale med mig både før, efter og under behandlingen. Hun svarer altid på mine spørgsmål og fortæller, hvad hun gør, hvorfor og hvornår hun gør det. Det er nemt at falde til ro på klinikken. Hele personalet udviser stor forståelse for hvordan det er at være bange. Min tandlægeskræk er kommet under langt større kontrol, og det med stor hjælp fra personalet på Indenta Clinic.”

Hvordan kan du kontrollere angsten?

På samme måde som tanker, kropsreaktioner, handlinger og følelser er med til at forstærke angsten, kan de også være med til at mindske angsten. Ved at få styr på tankerne kan du reducere kropsreaktionerne, og angsten vil ikke føles lige så stor.

Du kan også vælge at gøre angsten mindre ved først at få kontrol over kropsreaktionerne og dernæst over tankerne. Positive følelser, fx glæde over musik, bremser også angsten.

Tanker: fælles for de fleste med angst for tandbehandling er at tanker forstillinger lugte ord eller billeder der har med tandbehandling at gøre sætter forskellige kropsreaktioner i gang.

Kropsreaktioner: Reaktionerne kan fx være svedige hænder, hjertebanken, åndenød, mundtørhed, kvalme, ondt i maven eller muskelspændinger. Der kan være stor forsked i reaktionernes styrke.

Handlinger: Tankerne og kropsreaktionerne opleves som ubehagelige og får en til at handle ved at søge væk – dvs. at holde sig væk fra tandlægebesøg eller ikke lade sig vejlede under behandlingen.

Følelser: resultatet er en følelse af skam, utilstrækkelighed, dårlig samvittighed eller vrede.

Tandlægen kan hjælpe dig med at kontrollere angsten.

Afspændingsøvelser

En effektiv måde at indøve afspænding på er ved skiftevis at spænde og slappe af i kroppens forskellige muskelgrupper.

 • Sæt dig behageligt i en stol med lukkede øjne og koncentrer dig om at slappe af
 • Hver muskelgruppe skal derefter spændes og afspændes tre gange. Opdel øvelserne i sekvenser, der svarer til muskelgrupperne i:

  ​- hænder, arme og skuldre
  ​- ansigt og hals
  ​- bryst, mave og ryg
  ​- hofte, lår, lægge og fødder

 • Afspændingen skal vare i dobbelt så lang tid som spændingen, så du rigtigt kan mærke forskellen. Tæl til tre, mens du spænder, og derefter til seks, mens du slapper af.
 • Hele afspændingsøvelsen tager 6-8 minutter.

Meningen er, at du skal træne øvelsen hjemme, så du bliver fortrolig med rækkefølgen og kan mærke afspændingen i hele kroppen. Du kan så bruge afspændingsøvelsen, inden du skal undersøges eller behandles hos tandlægen.

Links:

Test din angst

http://www.tandlaegeforeningen.dk/Patienter/tandlaegeskraek/test_din_angst.aspx

Generel viden om tandlæge angst

http://www.tandlaegeforeningen.dk/Patienter/tandlaegeskraek/Tandlaegeskraek.aspx

Firmaoplysninger:

Indenta Clinic

Løngangstræde 37 1. sal

1468 København K


CVR: 26871670

Kontaktoplysninger:​

Tlf.: 33 13 20 40

E-mail: info@indentaclinic.dk

Åbningstider:​

Mandag​

08.00 - 19.00​

Tirsdag​

08.00 - 16.00​

Onsdag​

08.00 - 16.00​

Torsdag​

08.00 - 17.00​

Fredag​

Lukket​

Placering​:

Indenta Clinic ligger kun få minutters gang fra Københavns rådhusplads og strøget i centrum af København K. Den centrale placering gør det nemt at komme til og fra klinikken på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, og på Københavns rådhusplads og hovedbanegården lægger de fleste af de store buslinier vej forbi.

Ved stormbroen, nationalmuseet, som er det nærmeste stoppested, stopper bus 1A, 2A, 15, 26 og 40 og på den østvendte side af rådhuspladsen stopper bus 12, 14 og 33 desuden. Find din nemmeste rute til Indenta Clinic på følgende link:

www.rejseplanen.dk

Til patienter der kommer i bil, har vi en gratis parkeringsplads i baggården, som må benyttes hvis den er ledig, mens behandlingen står på.

​​

Klinikken er placeret i en hyggelig lille københavnergade i en ældre, autentisk herskabslejlighed. Dette medvirker til en rar, hyggelig og afslappet atmosfære på klinikken, som vil få alle til at føle sig velkomne og trygge såvel i venteværelset som i stolen.​

Indenta Clinic

Løngangstræde 37 1. sal

1468 københavn K

Tlf.: 33 13 20 40
CVR: 26871670
info@identaclinic.dk