flag-uk_320

​Ring man- til torsdag fra 08:00 - 15:00

Tlf. 33 13 20 40

Bestil tandlægetid​

Bemærk venligst,​ at dette ikke er en egentlig aftale, men kun en anmodning om en. Vi vil kontakte dig for en bekræftelse kort efter.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Røntgenundersøgelse

Ved en røntgen-undersøgelse bruges røntgenstråler til at lave billeder af tænder og knogle. Billederne laves ved at strålerne rammer en sensor. Jo flere stråler der rammer, desto mørkere bliver punktet. Fx. bliver mellemrummene mellem tænderne sorte, imens sølvfyldninger ses som helt hvide områder. På samme måde fungerer det hvis man ser efter huller eller tabt knogle i forbindelse med paradentose. Her vil det manglende tand i hullerne eller den manglende knogle betyde at flere stråler når frem til sensoren, hvorved området vil farves mørkere.

Grunden til at røntgen-billeder er så vigtige for tandlægen er fordi at man på disse billeder, kan se alt det der ikke er synligt i munden. Man kan ved hjælp af røntgen-billederne vurdere om der er sket ændringer fra gang til gang, og om tilstande er behandlingskrævende eller ej.

Den mest almindelige form for røntgen-undersøgelse er “bite-wings”. Her bider patienten sammen på en plade imens filmen er i munden. Man får således med kun to billeder et godt overblik af alle kindtænder i begge sider. Bite-wings viser dog kun tandkronen og det øverste af knoglen.

Hvis der er brug for at se tændernes rødder eller mere af knogleniveauet, er enkeltoptagelser nødvendige.

Der er som regel brug for røntgen-undersøgelse af tænderne:

  • Før, under og efter en rodbehandling.
  • Før større behandling som fx. krone eller bro.
  • I forbindelse med paradentosebehandling.
  • Før tandudtrækning eller operation.
  • I forbindelse med implantatindsættelse.
  • 1 års kontroller af rodbehandling og implantatbehandling.

Er røntgenstråler farlige?

Vi modtager alle stråling hver dag, såkaldt baggrundsstråling. Denne type stråling er reelt set den samme som røntgenstråling.

Når man tager et almindeligt røntgen-billede varierer mængden af stråling fra gang til gang. Med moderne udstyr og digital-røntgen, når man dog i dag helt på en mængde stråling svarende til ca. 4 timers stråling ved et røntgen-billede. Det kan derfor i dag anses som værende helt uskadeligt at få taget røntgenbilleder hos tandlægen.

Læs mere på tandlægeforeningens hjemmeside

Firmaoplysninger:

Indenta Clinic

Løngangstræde 37 1. sal

1468 København K


CVR: 26871670

Kontaktoplysninger:​

Tlf.: 33 13 20 40

E-mail: info@indentaclinic.dk

Åbningstider:​

Mandag​

08.00 - 19.00​

Tirsdag​

08.00 - 16.00​

Onsdag​

08.00 - 16.00​

Torsdag​

08.00 - 17.00​

Fredag​

Lukket​

Placering​:

Indenta Clinic ligger kun få minutters gang fra Københavns rådhusplads og strøget i centrum af København K. Den centrale placering gør det nemt at komme til og fra klinikken på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, og på Københavns rådhusplads og hovedbanegården lægger de fleste af de store buslinier vej forbi.

Ved stormbroen, nationalmuseet, som er det nærmeste stoppested, stopper bus 1A, 2A, 15, 26 og 40 og på den østvendte side af rådhuspladsen stopper bus 12, 14 og 33 desuden. Find din nemmeste rute til Indenta Clinic på følgende link:

www.rejseplanen.dk

Til patienter der kommer i bil, har vi en gratis parkeringsplads i baggården, som må benyttes hvis den er ledig, mens behandlingen står på.

​​

Klinikken er placeret i en hyggelig lille københavnergade i en ældre, autentisk herskabslejlighed. Dette medvirker til en rar, hyggelig og afslappet atmosfære på klinikken, som vil få alle til at føle sig velkomne og trygge såvel i venteværelset som i stolen.​

Indenta Clinic

Løngangstræde 37 1. sal

1468 københavn K

Tlf.: 33 13 20 40
CVR: 26871670
info@identaclinic.dk