flag-uk_320

​Ring man- til torsdag fra 08:00 - 15:00

Tlf. 33 13 20 40

Bestil tandlægetid​

Bemærk venligst,​ at dette ikke er en egentlig aftale, men kun en anmodning om en. Vi vil kontakte dig for en bekræftelse kort efter.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Huller i tænderne og fyldninger

Huller i tænderne også kaldet caries, er den mest almindelig sygdom hos mennesker i alle aldre. Det er almindeligvis en sygdom med et langsomt og som i tidlige stadier kan standses uden fyldning er nødvendig. Ikke behandlet caries kan give smerte og resultere i at rodbehandling er nødvendig eller at tanden går til grunde.

Man undgår bedst huller i tænderne ved at passe godt på dem. Dvs. grundig hjemmetandpleje og brug af fluortandpasta.

For at caries kan dannes skal der være to ting til stede samtidigt: Bakterier og sukker. Der er altid bakterier i munden, og hvis disse ikke fjernes regelmæssigt, udvikles de til sammenhængende belægninger. Dette kaldes plaque. Når sukkeret tilfører bakterierne omdanner de dette til syre og herved dannes hullet i tanden.

Hullet starter på tanden overflade (Emaljen). Emaljen er ret modstanddygtig overfor caries, og caries kan som regel standses så længe det ikke går dybere end emaljen.


Når hullet dog ind til tandbenet (Dentinen), er fyldning nødvendig. Hvis der heller ikke gøres noget her, vil hullet fortsætte mod nerven. I tandbenet er udviklingen samtidig også hurtigere, da dette ikke er lige så modstandsdygtigt overfor caries.

Caries kan i det tidlige stadier standses ved forbedret mundhygiejne og fluor. Når hullet derimod ind i tandbenet må caries standses ved at fjerne det, og herefter lave en fyldning i tanden. I dag er der lavet forbud mod sølvfyldninger. Derfor laves fyldninger i stedet af plast.


Det er med lokalbedøvelse altid muligt at fjerne caries og lave fyldninger uden at dette gør ondt på patienten.

Læs mere på tandlægeforeningens hjemmeside

Firmaoplysninger:

Indenta Clinic

Løngangstræde 37 1. sal

1468 København K


CVR: 26871670

Kontaktoplysninger:​

Tlf.: 33 13 20 40

E-mail: info@indentaclinic.dk

Åbningstider:​

Mandag​

08.00 - 19.00​

Tirsdag​

08.00 - 16.00​

Onsdag​

08.00 - 16.00​

Torsdag​

08.00 - 17.00​

Fredag​

Lukket​

Placering​:

Indenta Clinic ligger kun få minutters gang fra Københavns rådhusplads og strøget i centrum af København K. Den centrale placering gør det nemt at komme til og fra klinikken på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, og på Københavns rådhusplads og hovedbanegården lægger de fleste af de store buslinier vej forbi.

Ved stormbroen, nationalmuseet, som er det nærmeste stoppested, stopper bus 1A, 2A, 15, 26 og 40 og på den østvendte side af rådhuspladsen stopper bus 12, 14 og 33 desuden. Find din nemmeste rute til Indenta Clinic på følgende link:

www.rejseplanen.dk

Til patienter der kommer i bil, har vi en gratis parkeringsplads i baggården, som må benyttes hvis den er ledig, mens behandlingen står på.

​​

Klinikken er placeret i en hyggelig lille københavnergade i en ældre, autentisk herskabslejlighed. Dette medvirker til en rar, hyggelig og afslappet atmosfære på klinikken, som vil få alle til at føle sig velkomne og trygge såvel i venteværelset som i stolen.​

Indenta Clinic

Løngangstræde 37 1. sal

1468 københavn K

Tlf.: 33 13 20 40
CVR: 26871670
info@identaclinic.dk